Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

P-A Lindström får sin efterlängtade VM-chans

I slutet av januari var han förkrossad efter att ha missat VM-kvalet med minsta möjliga marginal.
Nu får han ändå chans­en att köra en VM-final:
– Jäklar vad roligt, säger P-A Lindström.

Ni minns kanske hur det gick till när han i slutet av januari var framme och nosade på en VM-biljett i kvalet i Sanok i Polen.

Efter en perfekt förstadag och en betydligt struligare andradag ställdes han mot en finnländare i en direkt uppgörelse om den sista platsen till den första VM-finalen i Ryssland. P-A ledde till näst sista kurvan där JMK:aren fick ett släpp och tappade VM-platsen.

Då var han förkrossad – nu är han desto mer uppåt, även om orsaken till att han får en VM-biljett i sig inte är så rolig.

– Posa Serenius skadade sig på en tävling i tisdags, tydligen ska han ha slagit alla fingrar ur led.

– Fråga mig inte hur det går till men ont låter det i alla fall, säger P-A.

köra får P-A hoppa in som reserv. Därmed blev gårdagen en stressig kamp för att hinna ställa allt i ordning för avresa mot Berlin där helgens två VM-finaler går. I går kväll gick tävlingslasset med riktning mot Gävle.

– Jag har en kille där som trimmar mina motorer, det blir mycket skruvande under natten till torsdagen.

– Sen drar vi vidare söderut, säger P-A.

I morgon måste han vara på plats i Berlin för att delta på den obligatoriska träningen, sen inleder han troligen helgen som reserv.

– På lördag får jag bara köra om någon av de 16 ordinarie förarna blir skadad. Men på söndagen vet jag att jag får köra, då tar man bort de två sämsta från lördagen och stoppar in reserverna, förklarar P-A.

gäller under söndagen – om P-A kan placera sig bland de 14 första får han starta nästa lördag i Holländska Aasen. Om inte får han vänta till söndagen även då

– Tävlingarna i Holland är de sista VM-finalerna för den här vintern, sen vet man vem som är världsmästare, säger P-A.

Själv kommer han inte att kunna ta någon framskjuten totalplacering i och med att han missat de fyra första finalerna som kördes i Ryssland i februari.

– Framför allt ska det bli kul att vara med för första gången. Det blir en del se och lära men visst hoppas jag på att kunna undvika platserna 15 och 16. Jag vet ju att jag slår en hel del VM-förare med jämna mellanrum, säger P-A Lindström.