Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

P-boten ger ersättning

Svar på "Tänk er för innan ni parkerar i Lillänge".

Tyvärr är det så att vaktbolag för att gå runt ekonomiskt med sin parkeringsövervakning låter sina anställda lappa även i tveksamma eller felaktiga fall. Ersättningen via p-bot kan vara deras enda ersättning för uppdraget.

Det finns nu en dom i Högsta domstolen på att parkeringsvakter ska fotografera de bilar som de lappar. Så fotografera själv innan du flyttar bilen och skaffa vittnen på plats.

Fotografera även skyltar. Var beredd på att vaktbolaget kan byta skyltar under ärendets gång och intyga saker i domstol under ed för att få in mer pengar.

Lyckas du inte bevisa det med vittnen och bilder på plats i domstolen så är det kört – du får inte resning även om det sedermera framkommer att parkeringsvakten farit med osanning.

En parkeringsvakt har ingen officiell ställning, ingen legitimation, ingen fastställd utbildning och får inget straff för att vederbörande satt lappar felaktigt.

Domstolarna anser ofta att en parkeringsvakt är mer trovärdig än en vanlig bilist med två vittnen, så fotografera och ta flera vittnen!

Vaktbolagen åtalas inte gärna för mened av åklagare, för det är svårt bevisa att de lämnar felaktiga uppgifter medvetet – bevisbördan ligger på åklagaren.

Försumlighet, oförstånd eller slarv från parkeringsvakt åtalas inte!

'n Emil

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel