Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På fredag spelar ÖFK sin andra träningsmatch – här är motståndet

Efter succésändningen från ÖFK:s första träningsmatch så fortsätter vi att storsatsa. Sporten kommer att vara på plats och sända live, vi har tittat tillbaka i backspegeln för att se hur det gått tidigare träningsmatcher – här är norska Levanger.

Precis som Ranheim som ÖFK mötte förra helgen i sin första träningsmatch för årets så spelar även fredagens motstånd i OBOS-ligan. Motsvarigheten till superettan i Sverige. I fjolårets tabell placerade sig norska Levanger på åttonde plats i tabellen, en placering framför Ranheim och på samma position som ÖFK gjorde i allsvenskan. Levangers facit blev 13 segrar, 6 oavgjorda och 11 förluster i OBOS-ligan.

Precis som ÖFK är Levanger en ung klubb och de grundades samma år, 1996.

Här ser du matchen.

Så här får du tillgång till matchen

Såhär har det gått i tidigare möten:

2011: Östersunds FK – Levanger 7–2

2015: Östersunds FK – Levanger 3–3

2016: Östersunds FK – Levanger 3–2

– Vi har spelat ett par gånger mot dem genom åren Vi känner till människorna kring klubben och har bra kontakt med dem. I början av säsongen gick det riktigt bra för dem förra året men mot slutet halkade de ner lite. Överlag är de starka, fysiska, spelar snabb och organiserad fotboll så de kommer att bli svåra att slå tror jag, säger Graham Potter.

På onsdsagens träning spelade laget fotbollstennis, Ronald Mukiibi, Sam Mensiro och Ludvig Fritszon körde på sidan med boll och koner.

– Vi får se vilka som spelar i helgen. Men alla som följer med kommer att få speltid. Imorgon gör vi ett beslut om huruvida de som körde på sidan kan vara med eller inte, jag vill ge dem tid om jag har möjligthet. Beroende på hur många av dem som är klara imorgon så får vi se om vi behöver ta in förstärkning igen. Vi vill inte stoppa in någon för tidigt, säger Potter.

Brwa Nouri fick sig en otäck smäll på gårdagens träning och avslutade den med foten i högläge. Senare under gårdagen undersökte man om det blivit någon fraktur men som tur var visade inte röntgenplåtarna någonting.

– Han är okej, han missar nog fredag men kommer nog att vara involverad efter det, säger Potter.

I tre år hade Levanger haft svensken Andreas Holmberg som tränare. Men inför säsongen 2016 tog en annan svensk över, Magnus Powell. Powell har sedan en elitfotbollskarriär som forward bakom sig . Bland annat har han själv spelat i Helsingborg (med vilka han blev svenska mästare med 1999) och Örebro men även norska laget Lilleström (som han sedan tog över och blev assisterane tränare för).