Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På lördag kan ­Mattias Hargin summera sin tredje världscupsäsong.... och han vill bli ny slalomkung

– Jag är nöjd med helheten hur det än går på lördag. Men visst skulle det vara oerhört kul om jag fick kliva upp på pallen på hemmaplan, säger 23-åringen från Huddinge som ser finalerna i Åre som säsongens höjdpunkt.

Säsongen 2005–2006 så vann Mattias Europacupen i slalom. Med tre säsonger i världscupen i kappsäcken så väntar han fortfarande på det riktiga genombrottet.

i den totala slalomcupen är ett bevis på att den riktiga islossningen kanske inte är allt för långt borta? Vassa detaljer som sjundeplacering i Wengen efter bästa tid i andra åket och jätteuppryckningen i Adelboden till samma slutplacering är andra som berättar att han klivit närmare toppen.

Han tycker själv att han lyckats med ambitionen att ta de där viktiga stegen i den personliga utvecklingen som skidåkare måste göra.

– Lite stabilare i åkningen för varje säsong och jag har jobbat hårt på de där små detaljerna, säger han.

Materialbytet till nytt skidmärke inför årets säsong är också ett lyft.

 – Det har fungerat utmärkt och det gör också att man känner sig starkare mentalt.

– Oj! Det är jättesvårt att säga hur han är. Vild men vägvinnande stil kanske, skrattar han.

Just nu är det fokus på slalom för hela slanten som gäller för Hargin. Men visst finns även storslalom med på den framtid agendan.

– Jag jobbar på tekniken, försäkrar han.

Men först ska han försöka skrälla i Åre.