Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På traktorsemester i sex månader

I helgen passerade ett udda traktorekipage genom länet. I traktorn fanns Barbara och Dieter Christian Ochs som valt att göra en minst sagt annorlunda semesterresa.

Paret Barbara och Dieter Christian Ochs från Kassel i Tyskland har valt att göra en ovanlig semester i år. Under sex månader ska paret kuska runt på vägar genom 17 länder i Europa. Totalt ska de åka ungefär 1 800 mil.

– Det här är en dröm vi har haft i 20 år, att få göra en riktig rundresa genom Europa, berättar Dieter Christian Ochs.

När det nu skulle bli verklighet så fanns många olika alternativ på hur de skulle åka. Till slut fastnade de för att åka traktor.

– De senaste tre åren har jag jobbat med såväl traktor som vagn varje dag, berättar Dieter som tillsammans med sin fru driver två vilohem hemma i Tyskland.

Hittills har resan inte gått precis som önskat. Först fick de problem med hjulen på vagnen och i Sveg gick ett hjullager på traktorn sönder.

– Vi har varit här i sju dagar nu eftersom det tog tid att få hit reservdelar, berättar Barbara Ochs som har trivts bra i Härjedalen under det ofrivilliga stoppet.

– Det är väldigt fin natur här. Det är också en av fördelarna med att åka traktor, det går inte så fort så man hinner se mycket både av natur, byar och människor.

Paret har som mål att åka tolv mil per dag. Resan inleddes i början av april och i oktober räknar de med att ha hunnit till Nordkap, sedan söderut på den finska sidan för att sedan korsa Europa ner mot Spanien och Gibraltar innan det åter bär hem mot Kassel.

Paret tog även kontakt med Guiness rekordbok innan resan och de tyckte att det var en intressant resa som skulle kunna komma med som rekord.

– Men de ville att vi varje dag skulle leta två personer som kunde intyga var vi var och sedan berätta det för de som kontrollerar rekorden i London. Vi kände att det blev ett stressmoment och vi ville ju ha semester, förklarar paret Ochs som inledde sin resa samma dag som de firade sin 35:e bröloppsdag.

Under fredagseftermiddagen tog sig paret Ochs i väg efter stoppet i Sveg. Då gick färden mot Åsarna via Vemdalen. På lördagen var slutmålet Föllinge.

– Vi har några vänner i Föllinge som vi ska hälsa på, förklarade Dieter Christian Ochs innan han styrde iväg mot Åsarna.