Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På valborg kommer nattvandrarna

Organisationen nattvandrarna bjuder in alla intresserade att vara med på valborgskvällen.
– Det är ett gyllene tillfälle att lära känna ungdomar och se vad som händer ute på samhället, säger Eva-Britt Boij, en av de ansvariga.

Tillsammans med Bodil Jonsson tar nu Eva-Britt Boij över ansvaret för nattvandringen i Sveg. Och passar samtidigt på att bjuda in alla som vill följa med ut på valborgskvällen.

– Vi är ju ingen polis men finns till hands om det är någon som behöver hjälp kanske med att komma hem. Och ibland kan det räcka med att man ser oss för att det ska lugna ner sig, säger hon.

Nattvandringen har gått lite på sparlåga under en tid men nu vill Eva-Britt och Bodil få i gång en ordentlig verksamhet igen.

– Vi siktar på Valborg och andra helger när det är mycket ungdomar ute, som skolavslutning och midsommar. Alla som vill är välkomna att följa med, man behöver inte ha barn i skolåldern. Ingen av oss har barn i tonåren men vi går ju ut ändå, säger Eva-Britt Boij.

Samling blir det på valborgskvällen 21:00 i församlingshemmet. Sedan utgår vandrarna från kyrkan i Sveg som kommer att hålla öppet ända till 02:00, för ungdomar och andra som rör sig ute på samhället.