Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påhopp på sociala medier efter cupderbyt

Rivaliteten mellan Ope och IFK Östersund blossade upp på nytt efter lagens möte i F13-klassen. När Ope förlorade tog man "revansch" genom ett allmänt dåligt uppträdande gentemot IFK.
– Vi tog tag i det direkt, säger Opes sportchef Pär Svens.

Förlusten i lördagens derby mot IFK Östersund tog hårt på en del av Opes F13-spelare. Följden blev ett antal syrliga texter från Opespelare på sociala medier, men också burop och dåligt humör under den efterföljande bronsmatchen med IFK Östersund som ena parten.

IFK:s spelare och ledare reagerade förstås starkt på det inträffade, vilket också var fallet hos Ope.

– Sånt här ska inte få hända. Jag förstår om en del i IFK inte mådde så bra. Men vi tog direkt tag i det, berättar Pär Svens, sportchef i Ope.

Ope IF bedriver sedan en tid ett omfattande arbete för att spelare och ledare ska sköta sig väl gentemot varandra och mot sina motståndare. Uppenbarligen har inte alla tagit till sig det.

– Vi jobbar jättehårt med de här frågorna, hur vi ska vara mot varandra och hur vi ska uppträda när vi vinner och förlorar, men nu får vi väl ta ännu ett varv på det området. Vi måste vara ännu tydligare.

Pär Svens betonar att det inträffade inte har skapat några kontroverser mellan klubbarna.

– Vi tog tag i problemet direkt. Jag tror inte att det finns något agg mellan föreningarna eftersom vi tog tag i problemet direkt.

Här hittar ni allt om Storsjöcupen på en egen avdelning.