Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påkörd pojke dog

Den 9-åriga pojken avled vid tretiden inatt.

Han blev påkörd av en bil på fredagen i Kramfors och fördes med allvarliga skador till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Pojken opererades både lördag och söndag men kunde inte räddas. Brottrubriceringen är nu ändrad till vållande till annans död, skriver Allehanda.se

Pojken sade själv till dem som hjälpte honom att han blivit påkörd.

Han opererades i helgen men på grund av omfattande inre skador gick hans liv inte att rädda, enligt Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Parkeringsplatsen ligger i anslutning till pojkens skola, och eleverna brukar dra sig ditåt för att leka. Det är oklart om pojken var ensam på parkeringsplatsen.
- Vi har inget vittne till händelsen, däremot har vi fått bra kontakt med de personer som var först på plats när pojken låg skadad på marken. Han sade då själv att han blivit påkörd, men ingen har sett någon bil lämna parkeringsplatsen, säger Börje Öhman, informationschef på polisen i Västernorrland.

Pojken var mörkt klädd och en teori är därför att han inte syntes från det fordon som skulle kunna ha kört på honom.

Polisen kommer under dagen att fortsätta att undersöka de tips som kommit in. Fortfarande väntar man på att föraren av en eventuell olycksbil ska höra av sig.
- Antingen har man inte lagt märke till det här och börjar nu förstå att "det var ju min bil, jag var där" och då hör man av sig. Är det någon som varit rattfull eller som inte har körkort så kommer de inte att höra av sig, säger Börje Öhman.

På skolan har personal och elever under morgonen informerats om att pojken är död. Förstärkning från elevhälsan finns på plats för att hjälpa de sörjande.
- Ju närmare pojkens klass man kommer, desto mer uttrycker man sin ledsamhet. Alla är oerhört tagna. Det är förstämning ända in kommunhuset, säger Anki Johnson, verksamhetschef inom barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen i Kramfors.

Senare i dag möts skolans personal igen för att planera för hur man ska gå vidare under resten av veckan.

TT/ÖP