Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pallplats för Hansdotter i sista slalomtävlingen för säsongen: "Supernöjd"

En pallplats fick Frida Hansdotter avsluta med i den sista slalomtävlingen för säsongen.
Hansdotter slutade trea i Åre, när Mikaela Shiffrin vann.

Inför det andra åket såg det bra ut inte minst för giganten Mikaela Shiffrin. Men också för Frida Hansdotter, som hade en sjätteplats i första åket och hade därmed alla förutsättningar att knappa in och knipa en pallplats i andra.

När hon åkte i mål lös det grönt på skärmen, men det skulle inte räcka till vinst. Redan i åket efter klev starka Wendy Holdener upp på startlinjen och åkte i mål med bara en hundradel före Hansdotter.

– Jag är supernöjd med min höga lägstanivå, och ännu mer stolt över mig själv idag efter de senaste veckorna, säger Hansdotter till SVT.

Sedan gick det utför för resterande åkare, där bara Holdener därefter var bättre än Hansdotter fram tills dess att superstjärnan Shiffrin åkte. Shiffrin var otroligt snabb, och gick i mål 1,58 före Holdener.

För Hansdotters del innebar det en tredjeplats, och säkrade därmed också tredjeplatsen i slalomcupen.

– Det var som en härlig överraskning nu, säger Hansdotter till SVT efteråt.

För övriga svenskar blev det också en fin avslutning, när Anna Swenn-Larsson slutade på en niondeplats och Estelle Alphand slutade på en 13:e plats.