Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pantburkar från Åre Björnen ger glans åt hälsocentralen och fjälloppet

Det dricks mycket på burk och flaska i Åre Björnen-området. Så mycket att det blivit pant för 45 000 kronor. Summan delar samfällighetsföreningen ut till två mottagare, Åre hälsocentral och Åre Fjälltopplopp.

Åre Björnen samfällighetsförening brukar skänka intäkterna från panten till verksamheter man vill stödja. I lördags hade man årsstämma och då bestämde stämman att årets mottagare blir hälsocentralen som får 30 000 kronor och fjälltopploppet som får 15 000 kronor.

– Åre hälsocentral är en fantastisk hälsocentral och Åre Fjälltopplopp drivs nu ideellt så de behöver få in pengar, säger Torbjörn Eriksson, samfällighetsföreningens ordförande.

Alf Lerner, chef för hälsocentralen, fanns på plats för att motta bidraget som kommer att gå till det där lilla extra som kan förgylla upplevelsen av hälsocentralen.

– Vi ska köpa nya leksaker till väntrummet, lite pynt och några väntrumsmöbler, säger Alf Lerner.

Panten har alltså samlats in i de fyra pantigloosar som finns utplacerade i området. När dessa töms och sluträknas efter säsongen kan föreningen ta emot pengar som man sedan i sin tur delar ut.

Läs andra nyheter:

 Rödöbor protesterar mot placering av gång- och cykelväg: "Känns som om det är ett krig vi bedriver"

 Julle körde nästan på vildsvin i Trångsviken: "Den var stor, svart och riktigt tjock"

Erik från Offerdal är årets Allan Edwall-stipendiat

...

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app