Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Papegoja återfunnen efter fyra år

Papegojan Nigel återfanns efter fyra år i staden Torrance i USA. Fågeln pratar numera spanska, i stället för brittisk engelska. Han kunde spåras via sitt mikrochip och lämnas över till sin ägare Darren Chick.(TT)

Annons

Papegojan Nigel återfanns efter fyra års bortavaro. Ägaren Darren Chicks glädje över återföreningen kunde bara mäta sig med hans förvåning över att papegojans engelska, med brittisk accent, plötsligt bytts ut mot spanska. Dessutom frågade Nigel efter en Larry.

Det är tidningen Daily Breeze som rapporterar om den fantastiska historien i den amerikanska staden Torrance. Chick vet inte var papegojan befunnit sig, men han konstaterar att Nigel mår bra, så när som på språkförbistringen.

– Det är verkligen konstigt, jag kände igen honom så fort jag såg honom, säger Chick.

Nigel upptäcktes av ett par i staden som trodde att fågeln tillhörde en Teresa Micco, som annonserat om sin försvunna papegoja. När Micco insåg att det inte var hennes papegoja lyckades hon spåra Chick via fågelns mikrochip.

Återseendet fick Chick att gråta av glädje, men Nigels första reaktion var att bita sin ägare.