Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappa Forsberg vann duell

Pappa Roger gick vinnande ur kampen när far och son Forsberg möttes i gårdagens SHL-match.

– Klart att det blev lite speciellt att man skulle debutera mot pappa, säger Christoffer Forsberg.

När Christoffer Forsberg lämnade Östersunds IK 2011 för spel i Färjestad hade han knappast kunnat drömma om en sådan här SHL-debut.

Då var pappa Roger Forsberg fortfarande tränare i norska Sparta Sarpsborg.

Men när HV71:s assisterande tränare Fredrik Olausson blev långtidssjukskriven inför årets säsong behövde HV-tränaren Ulf Dahlén en ersättare. Valet föll på hans gamle vapendragare Roger Forsberg.

Och när 19-årige Christoffer, efter en start säsongsstart i J20 Superelit, kallades upp till Färjestads a-lag var det just HV som stod för motståndet.

– Vi har pratat och skämtat om att det skulle kunna bli så här och idag blev det av, säger Roger Forsberg till Färjestads hemsida efter matchen.

Pappa gick segrande ur duellen. HV71 vann med 5–3 – men det höll ändå på att bli en riktig succédebut för Christoffer.

I hans första byte, i mittperioden, fick han chansen.

– Jag fick en fin passning från Joakim Hillding, vi kom två mot en. Jag klippte till direkt men la den mot fel hörn, säger Christoffer till Färjestads hemsida.

Roger Forsberg medgav att det var vissa delade meningar inom familjen...

– Jag jobbar alltid för mitt eget lag och han spelar för sitt lag. Värre för mamma, men jag tror att hon höll på Christoffer, säger Roger Forsberg.