Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappa Forsberg vann duell

Pappa Roger gick vinnande ur kampen när far och son Forsberg möttes i onsdagens SHL-match.

– Jag tycker ändå att det gick bra. Vi får se om jag är aktuell nästa gång, säger sonen Christoffer Forsberg efter sin debut i högsta serien.

När Christoffer Forsberg lämnade Östersunds IK 2011 för spel i Färjestad hade han knappast kunnat drömma om en sådan här SHL-debut.

Då var pappa Roger Forsberg fortfarande tränare i norska Sparta Sarpsborg.

Men när HV71:s assisterande tränare Fredrik Olausson blev långtidssjukskriven inför årets säsong behövde HV-tränaren Ulf Dahlén en ersättare. Valet föll på hans gamle vapendragare Roger Forsberg.

Och när 19-årige Christoffer, efter en stark säsongsstart i J20 Superelit, kallades upp till Färjestads a-lag var det just HV som stod för motståndet.

– Det var min J20-tränare, Thomas Fröberg, som ringde på morgonen och berättade. Första tanken var att det skulle bli jäkligt kul, säger Christoffer Forsberg till Sporten.

Och andra tanken var att du skulle möta farsan?

– Haha, ja det slog mig ju nästan direkt ... visst var det speciellt, men under matchen tänkte jag inget på det.

Pappa gick segrande ur duellen. HV71 vann med 5–3 – men Christoffer fick mersmak av SHL-debuten.

Och så värst imponerad av tempot, det blev han inte.

– Själva farten är inte så stor skillnad. Det är snarare att det är mycket mer tanke bakom allt i SHL.

Det återstår att se om Christoffer Forsberg får fortsatt förtroende i a-laget. Färjestads forward Tomas Hyka fick kliva av skadad under matchen mot HV, vilket lämnar en lucka i laguppställningen.

– Vi får se om jag är aktuell nästa gång. Det har gått bra i J20, det känns verkligen som att jag har tagit ett kliv i år. A-laget spelar match igen på lördag och jag fick vara med på träningen nu

Roger Forsberg medgav att det var vissa delade meningar inom familjen...

– Jag jobbar alltid för mitt eget lag och han spelar för sitt lag. Värre för mamma, men jag tror att hon höll på Christoffer, säger Roger Forsberg till Färjestads hemsida efter matchen.

Som född 1994 är Christoffer Forsberg, precis som Modos jämte Edwin Hedberg, tillgänglig för vinterns junior-VM.