Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappahumor som ren underhållning eller uppslagsverk

* Pappahumor - på fullaste allvar

* Lars Gustafsson och Anders Ringfelter

* Basil förlag

Allt tog sin början på en glöggfest. Anders Ringfelter var nybliven far för andra gången och Lars Gustafsson, som har vuxna barn, kom under ett samtal in på pappahumorn. Den där humorn som papporna älskar, men som får ungarna att himla med ögonen och skämmas så de inte vet var de ska ta vägen.

En facebooksida med pappahumor tog form och ett tag därefter blev de kontaktade av Basil förlag.

– Det händer något med humorn när man blir pappa. Om det beror på miljön eller om det är något genetiskt, det vet jag inte. Boken är en blandning av våra fäders skämt, några klassiker från facebooksidan och våra egna, säger Lars Gustafsson.

"Från att ha varit en helt normal skämtare med koll på samtidshumorn börjar man plötsligt uppskatta ordvitsen - ju sämre desto bättre", står det i förlagets pressutskick.

Med glimten i ögat kallar Lars Gustafsson boken ett livsfarligt vapen som kan användas för att skämma ut barnen och driva dem till vansinne.

– När de är 12, 13 år tycker de väl att det är som mest pinsamt med pappaskämten. Så man kan plugga in boken och använda den då, säger han och skrattar.

Artikeln kommer från 100 % Östersund