Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Par brutalt attackerat av gäng

En man och en kvinna i 50-årsåldern blev påhoppade och misshandlade av ett gäng i centrala Östersund härom natten. Det är tredje gången på kort tid som personer blivit utsatta för oprovocerat våld.

Paret hade varit ute och ätit på fredag kväll och var på väg hem genom centrala stan när de plötsligt blev attackerade. Klockan var ungefär två.

– De blev påhoppade av ett gäng som började misshandla dem, säger Per Thelin, vid Jämtlandspolisen.

Både mannen och kvinnan fick uppsöka sjukhus och enligt polisen har mannen drabbats av skador på grund av misshandeln. Däremot har inte gärningsmännen tagit något av paret.

Någon misstänkt finns inte i nuläget, men polisen samlar material till utredningen.

– Det finns vittnen till den här händelsen och vi håller på med förhör, säger Per Thelin.

Det här är det tredje fallet på kort tid då människor på stan har råkat ut för oprovocerat våld. En kväll strax före jul drabbades Håkan Munksten av oprovocerat våld när han var på väg över Stortorget. I en artikel i ÖP berättade han hur han blev sparkad i bakhuvudet så att han föll ur sin rullstol. Och för tre veckor sedan blev en man attackerad när han gick över gångbron mellan Badhusparken och Frösön. Även i det fallet handlade det om oprovocerat våld, enligt Per Thelin.

– Det här är otroligt ovanligt i Östersund.

De tre händelserna har flera likheter, vilket polisen beaktar i utredningsarbetet.

– Det kan vara samma gäng, säger Per Thelin.