Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pär från Frösön skriver åt Agnetha Fältskog

Agnetha Fältskog från Abba­ släpper en ny soloskiva i maj i år. Den första låten hon valde till skivan är en låt som producenten och låtskrivaren Pär Westerlund från Frösön står bakom.
– Det känns jättekul såklart, säger han.

Annons

Låten heter "The one who loves you now" och skrevs av Pär Westerlund tillsammans med producenten Jörgen Elofsson för några år sedan. De visste inte då att låten skulle sjungas av Agnetha Fältskog.

– När hennes skivprojekt drog i gång för ungefär ett och ett halvt år sedan fick hon höra låten och gillade den, så det blev den första låten hon spelade in till skivan, säger Pär Westerlund.

Han har inte arbetat med Agnetha personligen, men hört slutresultatet av albumet som kommer heta "A".

– Det låter jättebra allting och jag är stolt över att ha varit involverad på ett hörn av det här, säger han.

Härnäst för Pär Westerlund väntar en resa till USA där fler låtar ska skrivas.

– Jag åker till USA i april för att skriva låtar tillsammans med olika artister. Där är mer popvärldens epicentrum.

Pär Westerlund är numera bosatt i Stockholm men började sin musikaliska bana på Palmcrantzskolans musikprogram. Därefter gick resan vidare till ett år på musikfolkhögskola med inriktning på saxofon.

Sedan dess har han jobbat med musik på ett eller annat vis och har flera hits med stora artister bakom sig, bland annat Agnes "Right here right now" och Erik Grönwalls vinnarlåt "Higher" från "Idol" 2009.