Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Par från Sveg i flygdrama

Mitt under flygresan reste sig mannen upp och påstod att han hade en bomb och försökte tränga sig in i planets cockpit.

– Han stod bredvid min stol och skrek, säger Pia Wallström från Sveg.

Annons

Enligt Expressens nätupplaga skulle mannen ha rest sig upp från sin stol i flygplanet och skrikit flera gånger att han hade en bomb med sig och även gjort försök att komma in i planets cockpit. Det var på ett av flygbolagets Emirates flygningar från Dubai till Arlanda under söndagsförmiddagen.

Bland passagerarna fanns Pia och Hans Wallström från Sveg.

– Vi kom från Kapstaden och bytte plan i Dubai för att flyga hem till Sverige efter att ha varit på rundresa i Dubai och Kapstaden, säger Pia Vallström.

En timme efter avfärd från Dubai reste sig mannen från sin plats i ekonomiklass och började springa genom planet mot cockpit och flera gånger skrika att han hade en bomb. Besättningen lyckades övermanna mannen och satte honom i handfängsel.

– Jag hörde aldrig att han påstod att han hade en bomb. Men han var stökig och vägrade att sitta ner trots att det var ganska turbulent flygväder, säger Pia Wallström.

Hur var stämningen på planet?

– Jag upplevde det trots allt som ganska lugnt. Flygpersonalen tog hand om honom och överlämnade mannen till polis som väntade vid ankomsten på Arlanda.

Mannen, i 30-årsåldern, släpptes efter förhör och är misstänkt för försök till luftsabotage.