Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Par häktade för mord på åttaåring

Det par som misstänks för mord på en åttaårig flicka i Karlskrona häktades i dag på sannolika skäl misstänkta för mordet. Båda nekar till brott. Paret greps sedan flickan hittats livlös i deras hem i onsdags.(TT)

Åklagaren får rätt att ge båda restriktioner om exempelvis kontakt med anhöriga eller tillgång till nyheter.

Paret greps efter det att flickan hittats livlös i deras hem i onsdags, hon dödförklarades senare på sjukhus. Hon kom ensam till Sverige från Gaza förra året och mannen, som är hennes morbror, förordnades som hennes vårdnadshavare.

Många journalister från både lokala medier och riksmedier var på plats för att bevaka förhandlingen.

Kvinnan nekar via sin advokat till brott. Vid häktingsförhandlingen sade hon, enligt tolkens översättning, med en röst som bröts av gråt "jag har inte gjort det".

Den 31-årige mannens försvarare advokat Christer Holmqvist säger till TT att 31-åringen fortsatt nekar till brott.

– Min klient har berättat i förhör hos polisen vad han vet om detta och det tänker jag inte närmare gå in på.

TT: Hur mår din klient?

– Jag brukar aldrig kommentera hur mina klienter mår, men man kan väl tänka sig att man är ganska pressad i en situation där man är anhållen och åklagare begär en häktad.

Kritiken mot hur myndigheterna hanterat situationen är kraftig - polisen faxade en orosanmälan till socialkontoret i Karlskrona för två veckor sedan, men den blev liggande där fram till flickans död. Socialförvaltningen har anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg och polisen har begärt att Riksenheten för polismål ska granska händelsen.