Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Par hotade och slog 17-åring

17-årige Pejman Habibi stod och väntade på bussen när ett par plötsligt närmade sig.
– Killen frågade hur jag hamnade i Sverige, sedan slog han till mig, berättar Pejman Habibi.

Det var strax före klockan nio på torsdagskvällen. Pejman Habibi var ganska trött eftersom han hade varit och tränat på gymmet. Han stod på busstorget och väntade på bussen hem.

– Jag hade hörlurar på mig och höll på att byta låt på mobilen när en kille och en tjej kom fram, säger Pejman Habibi.

Han berättar att en kille började prata med honom och sedan helt oprovocerat slog till honom i ansiktet. Slaget träffade på vänster sida av ansiktet precis under ögat. Pejman Habibi försökte värja sig.

– Jag försökte sparka honom, men missade. Sedan kom tjejen bakom mig och höll handen runt halsen på mig och knuffade mig, säger Pejman Habibi.

Han bestämde sig för att ta sig därifrån. Men paret följde efter honom, så han ringde polisen medan han gick ner mot gågatan.

– Killen hade en kniv eller något med sig och han tog upp den för att jag inte skulle springa mot poliserna, säger Pejman Habibi.

Han tycker att situationen kändes mycket olustig.

– Killen ropade ”din jävla svartskalle” efter mig. Jag har aldrig sett honom eller tjejen tidigare, säger Pejman Habibi, som är tacksam att polisen kom så snabbt till platsen.

Polisen grep genast paret. Den 26-årige mannen och 21-åriga kvinnan är kända av polisen sedan tidigare. Paret misstänks ha varit narkotikapåverkade vid tillfället.

Förundersökningsledaren Lillemor Forsberg undersöker nu om det var ett hatbrott som låg bakom misshandeln.

– Vi ska hålla ytterligare förhör med de två och vi utreder gärningen förutsättningslöst, säger Lillemor Ersberg.

Paret släpptes senare under fredagen eftersom det saknades grund för att häkta dem. De är fortfarande brottsmisstänkta.