Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parkeringsböterna i Åre höjs

Se upp med var du parkerar i Åre i vinter. Parkeringsböterna kommer att höjas med 200 kronor. Dessutom införs fler avgifter för dem som parkerat på fel plats.

Åre kommun införde parkeringsövervakning i Åre 1987. Bötesbeloppen har legat på samma nivå sedan förra ändringen 2003. Men nu ser det ut som det blir dyrare för bilister som parkerar på fel plats.

Kommunstyrelsen ska på nästa sammanträde besluta om parkeringsböterna ska höjas med 200 kronor för dem som parkerat fel. Då hamnar beloppet på 800 kronor. Dessutom föreslås en ny avgift på 800 kronor för dem som ställt bilen på platser där det är stopp- eller parkeringsförbud. De övriga avgifterna ska ligga på samma nivå: 400 kronor för dem som inte använt parkeringsskiva eller överskridit tidsgränsen och 1 000 kronor för felparkering på handikapplats.

Åre kommun är den enda kommunen i länet, förutom Östersund, som har parkeringsövervakning. Det är under turistsäsongen när trafiken är som störst som parkeringsövervakningen sker. Det behövs för att framkomligheten för privatpersoner inte ska störas. Men en annan viktig anledning är att felparkerade bilar inte ska kunna hindra ambulans, polis eller räddningsfordon.