Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parodi av S

Svar på "Så vill S satsa på sjukvården", Åsikter 18 juni.

Det blir lite av parodi när sossarna i landstinget börjar steka sitt valfläsk. Efter 92 år vid makten i landstinget ska det nu äntligen bli ordning och reda i ekonomin och sjukvården.

Vidare får vi veta att om S får bilda regering, ja då ska Sveriges landsting tillsammans få dela på 2 miljarder i extra statliga stöd.

Skulle vårt landsting få hela den summan ensamt, skulle vi ändå ha ett underskott på cirka 1 miljard kronor om vi räknar in den gigantiska pensionsskulden, vilket vi ska göra.

Samtidigt som Jorderud meddelar att en S-regering ska dela ut 2 miljarder extra till Sveriges landsting att dela på, avstår hon att berätta att hennes parti ska chockhöja matmomsen och göra det dyrare att anställa unga, vilket kommer att öka kostnaderna för Sveriges landsting med 5 miljarder kronor.

Således blir satsningen som utlovas minus 3 miljarder, i stället för plus 2 miljarder.

Nu är det verkligen dags för väljarna i Jämtlands län att ta ett gemensamt ansvar för länets sjukvård, genom att ändra röstbeteendet i landstings/regionvalet i höst. Det här går helt enkelt inte längre!

Christer Siwertsson (M)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel