Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pärson har fokus på världscupen

Anja Pärson har lagt VM-misslyckandena bakom sig. Nu ligg-er fokus på världscupen som hon vill vinna.

– Det märks att hon inte tänker vika ner sig i första taget. Hon är lugn och sansad – sammanbiten, säger pappan och tränaren Anders Pärson.

Inte sedan sitt första VM, 1999, har Anja Pärson åkt ifrån ett mästerskap utan medalj. Inte förrän i år då två urkörningar följdes av tolfte, femtonde och nionde plats i VM i Val d’Isère.

åkte till VM sade hon att främsta målet för året var att för- söka vinna världscupen.

Nu inleds avgörandet.

Tolv tävlingar återstår – fyra i störtlopp, tre i super-G, två i storslalom, två i slalom och en kombinationstävling.

Inför världscupomstarten i italienska Tarvisio – kombination, störtlopp och super-G från fredag till söndag – leder amerikanskan Lindsey Vonn med 179 poäng till godo på tyskan Maria Riesch och 259 poäng före Pärson. De tre i världscuptoppen har i vinter tagit poäng i alla grenar.

En urkörning, samtidigt som en konkurrent vinner, kan få stora konsekvenser.

– Vonn har fördel, men vi har inte gett upp. Någon gång ska väl Vonn ha en svacka, säger Anders Pärson.

Anja Pärson lämnade Val d’Isère i söndags för att vila upp sig ett par dagar i Stockholm. Hon åkte ner till Italien i tisdags för träningsåken i störtlopp. Hon inledde med att vara näst snabbast i onsdags och var tolva i går.

– När det börjar så här bra (i träningsåken) brukar det gå bra i slutänden, säger Anders Pärson. (TT)