Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pärson har fokus på världscupen

Anja Pärson har lagt VM-misslyckandena bakom sig. Nu ligg-er fokus på världscupen som hon vill vinna.

Annons

– Det märks att hon inte tänker vika ner sig i första taget. Hon är lugn och sansad – sammanbiten, säger pappan och tränaren Anders Pärson.

Inte sedan sitt första VM, 1999, har Anja Pärson åkt ifrån ett mästerskap utan medalj. Inte förrän i år då två urkörningar följdes av tolfte, femtonde och nionde plats i VM i Val d’Isère.

åkte till VM sade hon att främsta målet för året var att för- söka vinna världscupen.

Nu inleds avgörandet.

Tolv tävlingar återstår – fyra i störtlopp, tre i super-G, två i storslalom, två i slalom och en kombinationstävling.

Inför världscupomstarten i italienska Tarvisio – kombination, störtlopp och super-G från fredag till söndag – leder amerikanskan Lindsey Vonn med 179 poäng till godo på tyskan Maria Riesch och 259 poäng före Pärson. De tre i världscuptoppen har i vinter tagit poäng i alla grenar.

En urkörning, samtidigt som en konkurrent vinner, kan få stora konsekvenser.

– Vonn har fördel, men vi har inte gett upp. Någon gång ska väl Vonn ha en svacka, säger Anders Pärson.

Anja Pärson lämnade Val d’Isère i söndags för att vila upp sig ett par dagar i Stockholm. Hon åkte ner till Italien i tisdags för träningsåken i störtlopp. Hon inledde med att vara näst snabbast i onsdags och var tolva i går.

– När det börjar så här bra (i träningsåken) brukar det gå bra i slutänden, säger Anders Pärson. (TT)