Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Partierna förtegna om samarbete

Om drygt tre veckor måste partierna komma överens om vem som ska styra i Åre kommun. Det menar Peter Bergman (S). Då hinner partierna nominera sina kandidater till nämnder och styrelser i god tid.

Det är fortfarande oklart om vet vem som ska styra Åre kommun de kommande fyra åren. Inte ens politikerna vet det ännu.

– Vi vet lika lite som väljarna, säger Peter Bergman (S).

Förhandlingar pågår men vilka som förhandlar med vem vill varken Bergman och Daniel Danielsson (C) säga något om.

– Alla dörrar är öppna, säger Danielsson.

Västjämtands väl har med sina fem mandat vågmästarroll men har tidigare ställt krav på ett nej till vindkraft i Moskogen vilket Centern tydligt sagt att man inte kommer att gå med på. Det enda som Daniel Danielsson vill yppa i det här läget är att Centern först och främst vill fortsätta samarbeta med Allianspartierna.

Han tycker inte att det är så brådskande att komma överens. Förhandlingar kan pågå ända till sjätte november då kommunfullmäktige sammanträder och allt ska vara klart. Men enligt Peter Bergman måste det gå fortare eftersom man måste ha minst två veckor på sig att bestämma vilka som ska nomineras till nämnder och styrelser.