Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Partierna måste enas om nya regler

Inget parti, eller block, har önskat sig den situation vi nu befinner oss i. För oss i Centerpartiet har ansvaret handlat om att stå upp för den politik vi har lovat våra väljare och att utgöra en opposition till den politik som är vår motsats.

Nu handlar debatten om vems fel det är att Stefan Löfven inte fick igenom sin budget och därmed inte kan styra landet. Den debatten leder ingenstans. Att Sverigedemokraterna bryter mot rådande praxis kan inget annat parti hållas ansvarig för.

Blocköverskridande överenskommelser är möjliga och finns redan på en rad områden. Dessa värnar Centerpartiet och välkomnar fler. Men att aktivt stödja en budget som är vår politiska motsats är orimligt.

I stället måste vi nu gemensamt över blockgränserna enas om att stärka skyddet för minoritetsregeringar och ge det starkaste alternativet en ärlig chans att styra landet, oavsett vilket block som vinner störst förtroende.

Sällan har de ideologiska skillnaderna och regeringsalternativen varit så tydliga som nu. Men inför valet måste pajkastningen mellan partierna upphöra, valdebatten måste handla om vilken väg Sverige ska ta framåt och vilken regering vi tror bäst kan styra landet.

En ny Alliansregering med ett starkt Centerparti kan ge den stabilitet som behövs men också de reformer och investeringar som krävs för att få fart på jobben runt om i landet och skapa en fortsatt hållbar tillväxt.

Centerpartiets fokus i kommande valrörelse kommer att vara jobben i hela landet och resultat för miljön. Vi vill förstärka Alliansens politik för en fortsatt arbetslinje som sänker trösklarna för unga att få jobb och stärker svensk konkurrenskraft.

Vi vill införa morötter för grönare transporter och satsa på Sverigebygget som ger hållbara transporter från norr till söder.

Låt denna valrörelse bli en diskussion om vilken politik som stärker Sverige för framtiden och vilket regeringsalternativ som kan leda oss dit.

Annie Lööf (C)

partiledare

Bosse Svensson (C)

gruppledare i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel