Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Partierna sviker fattiga pensionärer

Alla människor är lika värda förutom pensionärer. "Svenska pensioner på väg mot botten i EU".

Fattiga efter ett helt arbetsliv, drygt 200 000 av Sveriges pensionärer (med ett stort mörkertal) lever under EU:s fattigdomsgräns 10 800 kronor netto.

Varför ska pensionärer betala högre skatt än löntagare? Andra länder i EU beskattar pensionärer lägre än skatt på arbete.

Valdebatten på SVT, S som vanligt med ett djärvt valfläsk, ingen skatt på pension, övriga partier "pensionerna ska ses över" Efter valet som vanligt, ingen förändring åt det positiva hållet.

Mitt hopp om en anständig pension är SD, ett oprövat kort, men vad göra med övriga partier som vid varje val "lovar runt och håller tunt".

SD-väljarna är ett brett spektrum. Låg- och högutbildade, pensionärer, arbetslös, hantverkare, småföretagare, akademiker med mera.

SD blev tredje största partiet i rikstadsvalet med 12,86 procent och bojkottas av övriga partier. Svenska rikspolitiker styrs av den tredje makten SVT och kulturetablissemanget. Vilka tydligen inte vet vad demokrati betyder (folkstyre).

Jag började arbeta 1955 vid 14 års ålder, jobbar till och från vid 73 års ålder (59 år), har varit flexibel, aldrig arbetslös.

Fattig pensionär, 8 860 kronor netto per månad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel