Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påsken en av de mest inbrottsdrabbade högtiderna – undvik att drabbas bland annat genom försiktighet på sociala medier

Inför påsken påminner polisen om vikten av att grannar hjälper varandra med att förebygga inbrott när någon rest bort – och att tänka på vad du lägger ut på sociala medier.

Dagarna omkring påsken är bland de värsta när det kommer till anmälningar om inbrott enligt statistik från Brottsförebyggande rådet. Nu inför påsken uppmanar polisen på sin hemsida att grannar hjälps åt med att förebygga inbrott. Det viktigaste är att få hemmen att se ut som om någon är hemma.

Några av sakerna som polisen tipsar om är att sätta timer på några lampor och en radio så att de går igång vid ojämna intervaller. Om någon granne har möjlighet att ta reda på posten är det ytterligare en insats som kan bidra till att lura tjuven. En full brevlåda eller om någon kikar in genom brevinkastet och ser en hallmatta täckt med post kan det locka tjuvarna.

För de som bor i radhus eller villa är det också bra om någon kan skotta framför dörr och garage, gärna trampa upp lite spår i snön också.

Men vad som kan vara lätt att glömma är vilka spår man lämnar efter sig med sin telefon och i sociala medier. Att i sin telefonsvarare säga att man är bortrest kan göra timers och insatser från grannar bortkastade. Samma gäller uppdateringar i sociala medier, det kan vara smartare att vänta med uppdateringarna tills man kommit hem igen.