Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pasta med nötkött, svamp och grädde

Dagens middagstips.

4 personer

20 minuter

500 g torkad pasta, gärna penne eller annan rör- eller snäckformad pasta

400 g nötkött, filé, biff eller lövbiff

smör och rapsolja

100 g färska champinjoner

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 dl grädde

2 dl vatten

1 msk majsstärkelse + 2 msk

vatten

1 msk koncentrerad kalvfond

salt och svartpeppar

Att äta till:

späda salladsblad

körsbärstomater

Gör så här:

1. Strimla köttet, skiva champinjonerna samt skala och hacka löken. Koka pastan i saltat vatten. Koktiden ska vara någon minut kortare än vad som anges på förpackningen.

2. Koka upp grädde och vatten. Red av med majsstärkelse löst i vatten och smaksätt med riven vitlök samt kalvfond. Låt kastrullen stå på svag värme i åtminstone 3-4 minuter.

3. Stek kött, svamp och lök i lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda ner det stekta i pastakastrullen och låt att bli ordentligt varmt. Blandade späda blad och körsbärstomater bjuds till.