Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med nötkött, svamp och grädde

Dagens middagstips.

Annons

4 personer

20 minuter

500 g torkad pasta, gärna penne eller annan rör- eller snäckformad pasta

400 g nötkött, filé, biff eller lövbiff

smör och rapsolja

100 g färska champinjoner

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 dl grädde

2 dl vatten

1 msk majsstärkelse + 2 msk

vatten

1 msk koncentrerad kalvfond

salt och svartpeppar

Att äta till:

späda salladsblad

körsbärstomater

Gör så här:

1. Strimla köttet, skiva champinjonerna samt skala och hacka löken. Koka pastan i saltat vatten. Koktiden ska vara någon minut kortare än vad som anges på förpackningen.

2. Koka upp grädde och vatten. Red av med majsstärkelse löst i vatten och smaksätt med riven vitlök samt kalvfond. Låt kastrullen stå på svag värme i åtminstone 3-4 minuter.

3. Stek kött, svamp och lök i lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda ner det stekta i pastakastrullen och låt att bli ordentligt varmt. Blandade späda blad och körsbärstomater bjuds till.