Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patient utan ambulans på julafton

Ambulanspersonal på en ort i norra Jämtland bedömde att en patient kunde klara sig med sjuktransport till sjukhus, och inte var i behov av ambulans. Men någon sjuktransport beställdes aldrig. Detta enligt en avvikelserapport från Regionen, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

När sjuktransporten inte kommit till patienten efter cirka 3 timmar ringde patienten 112 igen, men någon transport dök ändå inte upp, enligt Region Jämtland Härjedalens avvikelserapport.

Ambulanspersonalen som hade undersökt patienten på förmiddagen på julafton 2016 säger att hen fick en "känsla" om att patienten inte tagit sig till sjukhuset, och det visade sig stämma. Detta trots att man tidigare hade bedömt att en läkarbedömning var nödvändig.

Ambulanspersonalen fick dagarna senare inte tag på patienten och kontaktade polisen som åkte ut för att se att patienten var ok. Patienten var då uppe och gick, men haltade något.

Nu tycker rapportförfattaren att centralen som tar emot beställningar om sjuktransport bör se över sina rutiner. Anmälan är avslutad av Regionen.