Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patienterna får margarin

Annons

Med anledning av matdebatten i ÖP just nu vill jag lägga mig i utifrån en anhörigs perspektiv.

Min man har varit inlagd på Östersunds sjukhus cirka tre veckor. Han lider av en svår cancersjukdom med hög dödlighet. Han önskar äta Bregott i stället för margarin.

Landstingets politiker har i ett beslut kommit fram till att inneliggande patienter ska äta margarin medan restaurangen i entrén numera får erbjuda Bregott.

Märkligt beslut tycker jag. Besökare på sjukhuset får välja medan de sjuka inte har något val. Det beslutet rimmar illa med det Jonas Sjögren (centrumchef diagnostik, teknik och service) skriver:

“Att patienter med nedsatt immunförsvar och aptit, och som ofta är svaga, behöver ett bra näringsintag har varit grundförutsättningarna när vi gjort utredningen om utveckling av kostenheten.”

Rätta mig om jag har fel, men visst är det så att min man inte får välja på grund av att Bregott är dyrare än margarin? Allt handlar till syvende och sist om vad saker och ting kostar.

Lotta Englund

anhörigvårdare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel