Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patrick Sjöö efter ÖFK:s historiska seger: Vad härligt ologisk fotboll kan vara ibland

Så kom då Östersunds FK:s sämsta insats i år.
Samtidigt kom klubbens första historiska seger i allsvenskan.
Det är bara att inse vad härligt ologiskt det kan vara med fotboll ibland!

Segern med 2–1 borta var ingen vacker seger. Men vem bryr sig?

Tre livsviktiga pinnar mot stackars Falkenberg som riskerar att gjutas fast i botten.

Men i allsvenskan går det inte att be ursäkt över några poäng. Man förtjänar inga segrar i allsvenskan. Man tar dem.

När det stod klart att Emir Smajic och Andrew Stadler var de offensiva pjäserna i startelvan satte diskussionerna i gång på sociala medier. Många var överens att dessa två inte skulle kunna tillföra det ÖFK behöver i anfallsspelet.

Då har man glömt bort att de flesta frågtecken som finns i det här laget brukar Graham Potter göra om till utropstecken. Jag har själv gjort samma misstag flera gånger de senaste åren att kritisera laguttagningar.

Men vad händer då när funderingarna om Smajic och Stadler pågår på sociala medier? Givetvis sparkar Emir Smajic in 0–1 efter pass av Andrew Stadler. Sedan gör Andrew Stadler själv in 0–2 efter ett nytt fint anfall.

Mot både Hammarby och AIK så bjöd ÖFK på mängder med riktigt vassa målchanser, men visade stor ineffektivitet. Den här eftermiddagen så satte man sina chanser.

Men samma effektivitet mot Stockholmslagen så hade ÖFK ståtat med nio poäng.

Återigen hade Graham Potter stuvat om i laget på flera positioner och anledningen är det tuffa spelschemat som gör att spelare behöver återhämtning. Ja, inte Fouad Bachirou då som springer mest och åker på flest tjuvsmällar. Det är svårt att inte gilla den liraren. Det här var inte det starkaste laget som går att ställa på benen. Men det räckte mot Falkenberg och det visste tydligen Potter.

Under första halvleken funderade jag om det kanske var fel att tippa GIF Sundsvall sist i allsvenskan. Med det spel som Falkenberg visade upp hade jag svårt att se hur de skulle kunna ha något lag bakom sig.

Men de reste sig i andra halvlek efter att säkert han fått en lång utskällning i paus. När Alexander Jacobsen sparkade in reduceringen så fick också hemmalaget enormt med ny energi.

ÖFK slet och jobbade för att försvara sig och det blev ett spel som vi verkligen inte vant oss att se från de röd/svarta. Att de med nöd och näppe lyckades bärga den här trepoängaren måste betyda mycket för framtiden. Nu är den historiska segern bärgad och nu är det bara att släppa ned handbromsen och gasa.

På fredag kväll blir det ny fest på Jämtkraft Arena då Häcken kommer på besök. Ett Häcken som jag har tippat högt i tabellen. Jag tycker att de spelar en trevligt och anfallsglad fotboll, precis som ÖFK normalt. Det är alltså upplagt för sevärda 90 minuter.

2 456 fanns på plats i Falkenberg. Vågar vi hoppas på det dubbla på Jämtkraft Arena?

* * *

Bobo Sollander hoppade in i slutet för att kriga på backplats. Nu har han gjort tolv minuter i allsvenskan. Det är en häftig fotbollsresa den grabben har gjort.

* * *

Det är några ord som jag kommer att skriva i alla texter: Jag saknar Jamie Hopcutt på planen.

* * *

Till ÖFK-klacken vill jag bara säga. Fortsätt med ert härliga engagemang. Låt er aldrig tystas. Lyft fram ert lag till tre poäng på fredag!

Mer om matchen mot Falkenberg:

TV: Smajic efter sitt historiska mål: "Har väntat på det här i hela mitt liv"

TV: Sollander efter ÖFK-pärsen: "Vi måste få upp tittarsiffrorna också"

TV: Potter om vinsten mot Falkenberg: "Jag är väldigt stolt över vår första halvlek"

Nouri efter vinsten mot Falkenberg: "Jag känner stor glädje"

Så betygsätts ÖFK-spelarna efter historiska segern mot Falkenberg

Snabbanalys: Historisk och blytung seger för ÖFK mot Falkenberg

Se alla höjdpunkter från matchen:

TV: Se Östersunds ledningsmål mot Falkenberg

TV : Här gör Stadler 2–0 till ÖFK

TV: Här reducerar Falkenberg mot ÖFK

Här kan du läsa direktrapporteringen från matchen

Analyser och eftersnack efter ÖFK:s bortamatch mot Falkenberg