Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik är ”sjukt” laddad för premiären med Frösön

Efter två år av inflammerade knän och hjärtmuskler är Patrik Henriksson redo att lyfta Frösön till toppen av trean.
Bara han blir kvitt halsflussen.

Annons

– Med lite tur är jag tillbaka till premiären, jag har i alla fall slutat äta penicillin nu. Men det känns lite avlägset, jag kanske ska stå över helgens match och satsa på att bli riktigt frisk i stället, säg-er ”PK” som däckades av ett halsvirus förra veckan.

Han borde veta vad han talar om.

Patrik Henriksson, som debuterade i ÖFK 15 april 2007, har åkt medicinsk berg- och dalbana i två års tid nu.

Starten gick strålande; tre mål i första träningsmatchen mot Frösön och tre seriemål i norrettan under vårsäsongen.

Sedan började eländet.

– Det började med en hjärtmuskelinflammation sommaren 2007. Jag hade varit sjuk i två veckor och började antagligen träna för tidigt. Det förstörde hela höstsäsongen och satt i ganska länge, jag var trött, hängig och seg, säger Patrik.

Doktorns dom: ett halvår utan ansträngning.

problem med knät under våren därpå. Det smärtade av och till. Jag gjorde några inhopp i ÖFK, men ju mer jag spelade desto större blev problemen, förklarar 23-åringen som aldrig fick någon självklar diagnos.

– Jag gick till flera läkare utan att få något klart besked. Till slut kom man fram till att det måste vara någon slags inflammation i knämuskeln. Det var bara rehab som gällde. Och det blev faktiskt mycket bättre när Emma Swedberg (sjukgymnast i ÖFK) gav mig några övningar att jobba med.

– Det är klart att man har funderat, om kroppen verkligen håller för det här. Men nu har jag verkligen fått tillbaka suget.

– Jag vill hålla Frösön i toppen den här säsongen, säger ÖFK-lånet som med all sannolikhet får en framträdande roll i division 3- laget.

jag bidra med lite erfarenhet från division 1. Jag ska försöka pusha de övriga spelarna och så här långt har det sett bra ut; vi är ett offensivt, spelande lag som trivs med att föra matcher. Dessutom är många spelare skickliga individuellt.

– Nu är det ju stor skillnad på försäsong och seriespel, men jag tror nog att vi ska kunna lura en hel del motståndare den här säsongen.

– Haha, ja ... jag har fått höra det där ibland. Det är kanske speluppfattningen som folk tänker på, den är det inget fel på. Sedan har jag väl rätt bra teknik och passningsspel också.

– Absolut en starkare fysik. Med lite bättre kondition och styrka skulle jag nog inte behövt vara borta så här mycket från fotbollen, säger Patrik Henriksson.

Mer läsning

Annons