Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patti Smith spelade hos Henning Mankell

Punkrockikonen Patti Smith ger på onsdagen en konsert på Liseberg i Göteborg. Redan på tisdagen var hon dock på plats - för att spela hemma hos Henning Mankell.

Författaren skriver själv om den intima konserten i Göteborgs-Posten. Han och Patti Smith är vänner sedan länge och hon kom ut till hans och hustrun Eva Bergmans hus söder om Göteborg tillsammans med gitarristen Lenny Kaye.

"Vi hade tur med vädret, satt ute och åt lax med kokt nypotatis, och sen spelade och sjöng hon och Lenny", skriver Mankell på tidningens hemsida.

Henning Mankell berättade tidigare i år om att han drabbats av cancer och han skriver nu att Patti Smith har stöttat honom:

"Patti har varit ett stort stöd under den tid jag haft cancer. I sitt liv, lika mycket som i sin musik, har hon alltid bekänt sig till en radikal generositet, som ständigt bekräftas på nytt."

På plats för äta middag och lyssna på konserten fanns också bland andra skådespelaren Krister Henriksson.

TTSpektra

Läs mer:

Patti Smith är i stan