Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paula är en riktig storfiskare

Bergsfiskarnas affischnamn Paula Mesch har förmågan att få fångsten att fastna på kroken. Nyligen säkrade hon silvermedaljen både individuellt och i lag i Nordiska mästerskapen i pimpelfiske.

Annons

 

Tävlingen hölls på Norasjön i Bergslagen.

Kilot mer fick Elli Paananen från Finland som knep guldet i år.

Silver blev det också för Paula Mesch i lagtävlingen för juniorer som även den vanns av Finland med en fångst på närmare 5,9 kilo.

De fick tillsammans upp närmare 4,3 kilo fisk ur Norasjöns vatten som anses vara en av Mellansveriges populäraste sjöar för pimpelfiske.

– Hela min familj fiskar så det här har jag hållit på med sedan jag var jätteliten. På sommaren flugfiskar jag, men det är bara i pimpel jag tävlar. Närmast ska jag tävla i DM och SM, berättar 16-åriga Paula Mesch.

Hemma i Hoverberg jublar man naturligtvis över Paula Meschs fortsatta framgångar. Men även i Tännäs får man ta åt sig av äran. Där bor Paula större delen av året, men när hon tävlar gör hon det för Bergsfiskarna.

– Vi hoppas hon dyker upp när vi arrangerar vår tävling Bergsnappet här i Hoverberg 28 mars, säger Conny Elf, en av arrangörerna i föreningen Bergsfiskarna.