Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peab-anställd tar plats i Skrindans styrelse

Peabs förre vice vd Göte Brännvall blir den nyckelperson som Carnegie ska luta sig emot när investmentbanken ska ratta Skrindans stora fastighetsinnehav i Norrland.

Göte Brännvall var redan utsedd till ny styrelsemedlem i Skrindan när Arne Berggren från Carnegie och Valot Invest dök upp i Östersund i förra veckan. Det var dagen efter att avtalet med Maths O Sundqvist skrevs under.

– Göte Brännvall har bra kunskap inom bygg och projektering som vi behöver, kommenterar Arne Berggren valet av den nye ledamoten i Skrindans styrelse.

Fram till i höstas var Göte Brännvall vice vd och med i Peabs koncernledning, men 1 september klev han av för att kvarstå som rådgivare i koncernen. Det var i samma veva som det började knaka på den internationella finansmarknaden. Ett par veckor senare, i mitten av september, krävde Peab att Maths O Sundqvist skulle betala tillbaka de 150 miljoner kronor som byggbolaget lagt ut för hans räkning på Stadsdel Norr.

Göte Brännvall, som är 62 år, jobbade mellan 1969–1991 på byggbolaget Hallström & Nisses, där han var ansvarig för bolagets verksamhet i Stockholm.Efter 17 år i Peab har han nu alltså en roll som rådgivare i bolaget, och samtidigt en plats som ledamot i Skrindans styrelse. I Skrindan finns dotterbolaget Fabös som deläger Fältjägaren Fastigheter AB, tillsammans med just Peab.

– Jag blev lite förvånad över att Valot Invest satte in en Peab-anställd i styrelsen för Skrindan, för hur blir det då när man ska förhandla om Stadsdel Norr? säger en anonym källa i byggbranschen till ÖP.

Varken Göte Brännvall eller Arne Berggren vill för ÖP berätta hur de lärt känna varandra.

– Vi har stött på varandra tidigare, och jag har jobbat mycket med företagsköp och rekonstruktioner, säger Göte Brännvall lite korthugget.

– Jag känner till honom sedan tidigare och jag har jobbat i lag med honom tidigare, säger Arne Berggren utan att vilja gå närmare in på ämnet.