Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peab-anställd tar plats i Skrindans styrelse

Peabs förre vice vd Göte Brännvall blir den nyckelperson som Carnegie ska luta sig emot när investmentbanken ska ratta Skrindans stora fastighetsinnehav i Norrland.

Annons

Göte Brännvall var redan utsedd till ny styrelsemedlem i Skrindan när Arne Berggren från Carnegie och Valot Invest dök upp i Östersund i förra veckan. Det var dagen efter att avtalet med Maths O Sundqvist skrevs under.

– Göte Brännvall har bra kunskap inom bygg och projektering som vi behöver, kommenterar Arne Berggren valet av den nye ledamoten i Skrindans styrelse.

Fram till i höstas var Göte Brännvall vice vd och med i Peabs koncernledning, men 1 september klev han av för att kvarstå som rådgivare i koncernen. Det var i samma veva som det började knaka på den internationella finansmarknaden. Ett par veckor senare, i mitten av september, krävde Peab att Maths O Sundqvist skulle betala tillbaka de 150 miljoner kronor som byggbolaget lagt ut för hans räkning på Stadsdel Norr.

Göte Brännvall, som är 62 år, jobbade mellan 1969–1991 på byggbolaget Hallström & Nisses, där han var ansvarig för bolagets verksamhet i Stockholm.Efter 17 år i Peab har han nu alltså en roll som rådgivare i bolaget, och samtidigt en plats som ledamot i Skrindans styrelse. I Skrindan finns dotterbolaget Fabös som deläger Fältjägaren Fastigheter AB, tillsammans med just Peab.

– Jag blev lite förvånad över att Valot Invest satte in en Peab-anställd i styrelsen för Skrindan, för hur blir det då när man ska förhandla om Stadsdel Norr? säger en anonym källa i byggbranschen till ÖP.

Varken Göte Brännvall eller Arne Berggren vill för ÖP berätta hur de lärt känna varandra.

– Vi har stött på varandra tidigare, och jag har jobbat mycket med företagsköp och rekonstruktioner, säger Göte Brännvall lite korthugget.

– Jag känner till honom sedan tidigare och jag har jobbat i lag med honom tidigare, säger Arne Berggren utan att vilja gå närmare in på ämnet.