Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peabchef hoppas på Carnegie

Peabs vice vd Mats Leifland hoppas att Carnegie Investment Bank kan låna ut pengar till bostadsbyggande i Stadsdel Norr.

Annons

– Kanske kan förutsättningarna förbättras med Valot som ägare där Carnegies bankverksamhet finns i bakgrunden, säger han.
I gårdagens ÖP sade kommunalrådet AnnSofie Andersson att hon är besviken på Fältjägaren Fastigheter AB, FFAB, som hittills inte åstadkommit en enda bostad på Stadsdel Norr. Hon hoppas nu att Valots övertagande av Fabös ska få stopp på dödläget.
Mats Leifland, som också är styrelseordförande i FFAB, säger att han har stor respekt för att politikerna i Östersund vill driva på takten i byggandet.
– Men att komma igång med bostadsbyggande tar lite tid. Det förutsätter en efterfrågan och en vettig kalkyl som gör att hyresnivån blir marknadsmässig och att det blir en viss lönsamhet.


– Sedan återstår finansieringsfrågan. Det är inte lätt att få lån till nybyggnation idag.
Är det verkligen riskfyllt att bygga i Östersund idag, trots att så många står i bostadskö?
– Det kan jag inte kommentera. Det är en helhetsbedömning man måste göra.
Delar du AnnSofie Anderssons åsikt att krisen i Maths O Sundqvists rörelse har fördröjt utvecklingen i Stadsdel Norr och att Valots övertagande kan göra att det lossnar?
– Det kan jag inte kommentera. Men förutsättningarna att komma igång är nog något bättre nu när det blir en tydlighet i ägarstrukturen.