Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peak Innovation-ledare offentliggörs i morgon

Rekryteringen är nu klar och i morgon onsdag offentliggörs vem som blir processledare för turismprojektet Peak Innovation.

Annons

Tidigare i år blev det känt att det kritiserade Peak Innovation-projektet skulle bestå av fasta tjänster i stället för konsulter. Nu är rekryteringen av processledare klar och personen börjar jobba 1 november.

– Efter överenskommelse med personen i fråga offentliggörs det i morgon, säger AnnSofie Andersson (S), styrelseordförande för Mid Sweden Science Park, MSSP, som äger projektet.

Parallellt har det även pågått rekrytering till verksamhetsledare, som kommer att vara minst två deltidstjänster. Men allt är inte klart och dessa personer kommer troligen inte att presenteras i morgon.

– Det kommer nog att dröja till processledaren är på plats, säger AnnSofie Andersson.

Tjänsterna har annonserats ut och det har varit anställningsintervjuer. Styrelsen har kunnat komma med synpunkter på förslagen. Hur många som har sökt är inte en siffra som Andersson har direkt i huvudet.

– Det törs jag inte säga, och dessutom var det en del som anmälde intresse till både process- och verksamhetsledare, säger hon.

Tjänsten som processledare är den funktion som Lars Lindqvist haft tidigare. Under rekryteringsprocessen har Katarina Nyberg-Finn – nuvarande regionchef för Handelskammaren, tidigare styrelseordförande för MSSP och tidigare kommunalråd – varit tillförordnad ledare.

Projektperioden för Peak Innovation sträcker sig till sista september 2014. Om projektet ska bli förlängt beror bland annat på vad den internationella jury säger som ska utvärdera projektet i mitten av nästa år.

Samtidigt ska förvaltningsrätten ta sig an det överklagande som Mid Sweden Science Park har gjort på grund av indragna pengar från Tillväxtverket.

– Samtliga ägare i MSSP har tyckt att det har varit viktigt att få allt klargjort. Vi menar att vi har gjort som Tillväxtverket har sagt när det gäller upphandlingen. Det är olyckligt att den juridiska processen drar ut på tiden, men vi vill ha det här klargörandet och då är det bara att invänta det, säger Andersson.