Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pedagoger får gå kurs om mediesamhället

Annons

Östersunds kommun har med ekonomiskt stöd från Svenska Filminstitutet köpt in kursen ”Rörlig bild och lärande”, som ges i regi av Dramatiska Institutet i samarbete med Filmpool Jämtland.

Utbildningen riktar sig till en grupp på 15 kommunala pedagoger från förskolan till årskurs 9 samt från särskolan. Syftet med kursen är att pedagogerna ska få en förståelse för hur dagens medie– och bildsamhälle fungerar och hur bild och berättande kan tillämpas i lärandeprocessen.

Tillsammans med Roland Sandell, även han professor på DI, håller han i fyra kurstillfällen på plats i Östersund. Det finns en teoretisk hållning i grunden, men under kursen jobbar deltagarna praktiskt med rörlig bild, stillbild, ljud och andra gestaltande arbetsformer. Under tisdagen hölls den första träffen i Östersund, med stort intresse från pedagogerna.

Dramatiska Institutet har ordnat kurser för pedagoger sedan 70-talet. Kursen ”Rörlig bild och lärande”, som ger sex högskolepoäng, har hittills arrangerats i tolv kommuner runt om i Sverige.

Mer läsning

Annons