Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pengar är viktigare än oron för kärnkraften

Vi är oroade för ”klimathotet”, men bryr oss inte längre om eventuella följder av kärnkraft. Pengar är viktigare. Vi röstar på moderater, men bryr oss inte om att antalet socialbidragstagare ökar. Vi håller Maud Olofsson som trovärdig trots att hon inte ser skillnad mellan bonusar för toppchefer och ackordlöner för byggarbetare.

Vi låter oss intalas att vi måste ha kärnkraft trots att det finns ingenting som garranterar säkerhet eller att slutförvaringen inte kommer att ställa till det i framtiden för våra barn och barnbarn ...

Brainmans inlägg är tomt som ett luftslott. Risker sopar han under mattan. Pengar är viktigare. Dör vi, spelar det ingen roll, bara vi har pengar. Det är det som räknas.

Efter Tjernobylkatastrofen ökade antalet barn med cancer i Sverige. För att inte tala om ökade fall av missbildade barn i Ryssland och Polen. Samband? Kanske. Det fanns i alla fall en klar riskfaktor för detta.

Är vi villiga att ta risken ifall något skulle hända igen?

Det verkar så. Varför?