Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pengarna hade behövts till annat

De ökade kostnaderna för Stortorgets ombyggnad fortsätter att uppröra många. Här nedan kan du läsa tre av många insändare om Stortorget.

Annons

I en anda av förnyelse och framtidstro rev man på 1970-talet ena flygeln till Rådhuset, nyligen utnämnt till Sveriges vackraste, och byggde till en arkitektonisk mardröm i betong och glas. Hur tänkte man egentligen?

Tur dock att man inte rev mer.

Kanske är det samma tänk som mer eller mindre framtvingat en ombyggnation av Stortorget. Man river något som fungerar för att bygga något häftigt och utmanande. Framtiden får utvisa om det var en bra eller dålig idé. Faktum är att pengarna hade behövts till annat, vilket Jens & co mycket väl visste, och nu tvingas kommunen spara rejält.

Körde i går över några riktigt fula hål i skarvarna på Frösöbron men se lagning av bron får vänta eftersom Stortorget fick slantarna. Vad kommer det att kosta oss senare?