Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peppad Meijer gör comeback mot Ersboda

Tomas Meijer gör oväntad comeback i morgon i viktiga cupmatchen mot Ersboda.
Orsak: Skador på Lennart Sandahl och Viktor Hansson.
– Det blir kul, säger han själv.

Den 23-årige målvakten har hela tiden stått beredd om något skulle hända Sandahl eller Hansson. Han har hela tiden tränat med ÖFK sedan i vintras

– Det är som jag sagt till ”Kalle” (Björklund, tränaren) hela tiden, att jag håller mig i form och tränar två dagar i veckan och är back up om något skulle hända.

Lennart Sandahl har en lättare axelskada och behöver vila. Viktor Hansson har fått känning i sitt tidigare opererade knä och är inte heller 100 procent.

– Det är bättre att jag står i målet än någon yngre förmåga (U 19-målvakt), menar Meijer som redan under förvintern bestämde sig för att ta ett års uppehåll från division 1-fotbollen.

Trots det upplever han inte att han tappat så mycket i kvalitet.

– Det har känts mycket bra när jag tränat och rent fysiskt är det inga problem. Det är möjligt att jag saknar vissa bitar i tajmingen. Man kanske behöver fundera en halv sekund extra innan man agerar.

Jan Netzler är dock fullständigt trygg i vad Meijer presterar redan i dag.

– Han kliver in i träningarna så självklart, tar för sig. Han tar på sig kaptensrollen direkt, säger Netzler och vidareutvecklar sig.

– Det Tomas är bra på, närspelet, det är han så otroligt bra på. Han kommer snabbt ut och gör sig stor. Han är otroligt följsam. Jag vet inte hur många poäng han på det sättet räddade åt oss i fjol.

Tomas Meijer själv har absolut inte lagt ambitionen åt sidan. Han vill fortfarande nå långt.

– Ja, visst. Det är en dröm. På det sättet har jag haft lite otur och inte fått chansen eller den uppmärksamhet som andra målvakter fått i min ålder och närhet. David Stenman, som stod i Örgrytes mål i allsvenska premiären, är till exempel en av mina kompisar.

– Ja, det gäller att ha flyt och vara där vid rätt tidpunkt.