Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per Gunnarz och Await the end klara för länsfinal

Fredagen i Storsjöteaterns salong var uppsluppen, varm och fullsatt.

Annons

Gårdagens delfinal var den tredje i raden och bjöd på det mesta möjliga urval av genres. Punk, metal, jazz och dansband stod på menyn. Flyglar baxades fram och tillbaka, mikrofonstativ ställdes om och plektrum kastades ut i publiken. Alla fick plats på Storsjöteaterns scen. Publiken levererade enbart villkorslös kärlek och vissa hade rest längre än andra, tillresta från bland annat Sveg, Svenstavik, Bräcke och Bispgården gav sig till känna under kvällens gång.

Efter kvällens tolv akter, och ett hjärtevärmande framträdande av kvällens gästartist samt tidigare Musik Direkt-vinnare Daniella Kruth, hade juryn utsett den tredje delfinalens jokrar och segrare. Kvällens publikfavoriter, dansbandet Per Gunnarz och metalbandet Await the end gick direkt till länsfinal. Medan Trumvärk och slagord, Constitution for fools och Liten sekund blev kvällens jokrar. Vilka av delfinalernas jokrar som får en andra chans att sno åt sig en plats i länsfinalen avgörs ikväll, under Musik Direkts fjärde och sista delfinal.