Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per-Lennart Perssons hem pekas ut som vapengömma – polisanmäler Avpixlat

En bild på Per-Lennart Perssons gård i Kaxås finns med på sajten Avpixlat i samband med en grundlös artikel om ett asylboende och en vapengömma. Han har nu polisanmält tilltaget.
– Det är obehagligt att bli uthängd. Nygården är en ganska känd plats så det är som att lägga ut en bild på mig.

Per-Lennart Persson fick reda på händelsen när en bekant ringde under onsdagen. Personen hade läst på Avpixlat att ett vapenförråd hade hittats i hans hus. Per-Lennart blev chockad.

– Det är ju fabler, jag bor ju där.

– En del på Facebook har ju redan klart för sig att jag är en bandit.

Per-Lennart har varken asylsökande eller en vapengömma på gården. ÖP har undersökt saken och det finns över huvud taget ingen grund för att en vapengömma ska ha hittats på ett asylboende i Krokoms kommun.

– Att skriva sådan där skit helt taget ur luften förstör för andra som är seriösa.

I artikeln på Avpixlat, där bilden på Per-Lennarts gård ligger, står det inte att asylboendet där vapengömman ska ha hittats ligger i Per-Lennarts hus.

– Texten är inget hot mot mig, men de skapar hat och hot på falska grunder.

I en lång Flashbacktråd om den påstådda vapengömman spekuleras om Per-Lennart ligger bakom och om det finns några vapen på hans gård.

– De som har sunda vätskor förstår ju att det här är åt helvete, säger Per-Lennart som är mer orolig för de som tror på Avpixlats uppgifter och kopplar ihop det med honom.

Per-Lennart har polisanmält Avpixlats tilltag. Det återstår att se vad rubriceringen på polisanmälan landar i.

Uppdatering 20:03:

Vid 19-tiden på torsdagskvällen hörde Avpixlats chefredaktör och ansvarige utgivare, Mats Dagerlind, av sig till redaktionen.

Bilden på Per-Lennart Perssons gård är nu borttagen och Mats Dagerlind skriver: "I en tidigare version var artikeln illustrerad med två allmänna miljöbilder från orten. På den ena förekom en byggnad vars ägare på oklara grunder känt sig utpekad" …

"För att undvika varje eventuellt missförstånd har vi dock valt att byta ut den aktuella miljöbilden mot en som är ännu mer allmän. Vi betraktar därmed saken som utagerad."

LÄS OCKSÅ: Avpixlat sprider lögner om flyktingar och vapen i Jämtland

Marcus Perssons ledare: Avpixlat har fel: Det fanns aldrig en vapengömma på flyktingboendet i Krokom