Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per Simonsson ny ordförande i Frösö IF

Per Simonsson blir plötsligt spindeln i nätet för Frösö IF. I tisdags valdes han till ny ordförande i huvudstyrelsen, samtidigt som han fortsätter vara ordförande för AB Lövsta Aktivitetscenter.

– Nu handlar det om att rädda Lövsta, säger Simonsson.

Simonsson tar över ordförandeskapet i Frösö IF efter Arne Eskilsson, som dock kvarstår i styrelsen. Alla goda krafter är förstås viktiga i ett skede där det nya konstgräsbolaget är på väg att gå i konkurs.

– Just nu har vi inte pengar för att betala våra räkningar.

– De mest akuta fordringarna är till banken. Men där är de i alla fall villiga att diskutera. Då behöver vi inte riskera att gå i konkurs i dag, men vi måste lösa frågan denna eller nästa vecka.

låg i fjol på 416 000 kronor per år, en summa som inte ens länets största (cirka 2 500 medlemmar) idrottsförening kan hantera. Även om bolaget och idrottsföreningen är två separata delar.

– Det här bolaget ska klara sig själv.

Frösö IF – som nyligen fick ännu ett hårt slag när man efter 13 år tappade ansvaret för Yrancampingen – hoppas fortfarande på hjälp från Östersunds kommun. Detta i form av ett utökat driftbidrag på 200 000 kronor, som ska gälla 2009 och 2010.

– Vi vill att det ska utbetalas i år. I så fall ger det oss chans att kunna öka intäkterna, säger Göran Schylander.

– Ja, vi har haft möten med kommunen och så länge de inte säger nej måste jag vara det.

– Om inte kommunen ändrar uppfattning kan vi inte betala våra räkningar. Banken ligger på oss och du vet vilket läge bankerna har just nu.

tror att Östersunds kommun är Frösöns enda hopp.

– Det är för kort tid för att vi ska kunna få stöd från näringslivet. (zport.se)

Ordförande: Per Simonsson (ny). Övriga: Mia Staaf (kassör), Göran Schylander, Kent Karlsson, Pentti Lamberg, Arne Eskilsson, samt Lena Manneby och Ulf Olsson (båda nya), vakant (en ledamot för innebandyn).

Tomas Arnstål och Vanja Nyman, för deras fina jobb med fotbollssektionens ekonomi.

Runt noll, både för Frösö IF och AB Lövsta.