Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Perfekt vinterlov i Kullstabacken

För andra året i följd har jag och min familj tillbringat vinterlovet i Kullstabacken i Hammarstrand. Än en gång fick vi njuta av en perfekt skött backe där barnvänligheten är satt i system.

All personal var glada, trevliga människor som bjuder på en mycket god service. Åkkostnaderna samt hyra av utrustning höll tilltalande priser. Strålande sol och gnistrande vacker rimfrost höjde tillfredsställelsen flera snäpp.

 Bättre val av vinterlovsplats är svårhittad.

 Ett alldeles speciellt plustecken till Kyrkläsättens byförening för deras rena, välskötta bybastu.  Den var toppen! 

Satt och fiskade på Näldsjön i helgen. Jag satt där helt ensam i timmar, och efter ett tag började jag fundera på varför det inte var fler människor därute. Efter att ha funderat på det en stund kom jag fram till tre saker jag skulle vilja fråga Krokoms kommunalpolitiker.

För det första så har det inte skottats ner till parkeringen i Böleviken, så att ta sig ut på isen från den sidan är inte helt lätt, varför?

För det andra, varför plogas det inte upp ett skridskospår/promenadspår på isen, precis som medvinden på Storsjön?

För det tredje, varför dras det inte några preparerade längdskidspår på isen? Måste alla motionsspår gå inne i skogen?

Det pratas mycket om att skapa mervärden för kommuninnevånarna och att locka turister. Men här satt jag nu, mitt ute på denna vackra vita yta, njutandes av utsikten och med storharrarna simmandes under mig, mol allena … vilket resursslöseri.