Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Perman poängräddare för IFK

IFK kom fel in i matchen, hamnade i tidig uppförsbacke men lyckades få med sig en poäng hem från Boden efter Tom Permans kvittering på övertid.
– Tillslut kom chansen och vi tog tillvara på den, säger Adam Mattiasson.

IFK Östersund höll på att få en drömstart i bortamötet med Boden då Filip Nordin fälldes i den tredje minuten och domaren pekade på straffpunkten. Men Martin Johanssons straffspark räddades av hemmalagets målvakt.

IFK-tränaren Adam Mattiasson ville inför matchen se bättre organisation än i premiären mot Anundsjö när motståndarlagen använder sig av långa inkast, och under veckan hade man tränat på detta, då även Boden använder sig av detta anfallsvapen. Men vad hjälpte det då laget stod på hälarna och blev passiva medan Bodens Alexander Öhman smällde in 1–0 på andrabollen – efter inkast – i sjätte minuten.

– Vi visste att de gärna spelar ut längre bollar. Så det var lite synd att de tog ledningen för då kunde de gå hem och spela som de ville. Om vi hade fått 1–0 hade de tvingats kliva fram mer, säger Adam Mattiasson.

Hemmalaget fick matchen dit de ville och IFK hade svårt att få till sitt spel under resten av halvleken.

– I halvtid pratar vi om det är ett svårt moment att vända matchbilden om man kommit snett in i det.

Det blev stadigt bättre och bättre för IFK i andra halvlek, och under matchens sista fjärdel kopplade laget greppet och skapade chanser. Trion Felix Nordin, Emil Dalesten och Tom Perman byttes in och laget gick ner på trebackslinje för att jaga kvitteringsmålet – och när matchuret passerat 90 minuter fick inbytte Tom Perman bollen och avslutet – via ett motståndarben – gick i mål till 1–1 vilket blev slutresultat i matchen.

– Vi fortsatte och fortsatte och tillslut kom chansen och vi tog tillvara på den. Det var rättvist, säger Adam Mattiasson.