Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Person avliden på flygplan mellan Gran Canaria och Frösön

Under onsdagskvällen, och natten till torsdag, skulle ett plan flyga passagerare mellan Gran Canaria och Åre Östersund Airport. Men under flygningen avled en passagerare tragiskt och planet fick nödlanda på flygplatsen i Porto i Portugal. De anhöriga är underrättade.

– Det är en väldigt tragisk händelse. Anledningen till att vi fick vända och landa i Porto var att en passagerare tragiskt avled på planet, säger Birthe Madsen, vice vd på flygbolaget Jet Time.

Ombord på planet fanns en utbildad sjuksköterska som snabbt påbörjade hjärt- lungräddning tillsammans med personalen ombord på planet, säger Birthe Madsen. Men passagerarens liv gick inte att rädda.

– Då landade piloten planet i Porto. Händelsen var såklart väldigt traumatisk för både de andra passagerarna och personalen ombord, säger Birthe Madsen.

När ett dödsfall inträffar ombord måste flygbolaget fullfölja ett antal officiella åtgärder innan passagerarna kan lämna flygplanet och innan planet sedan kan flyga vidare.

– Bland annat måste en officiell doktor titta till personen innan de andra passagerarna kan lämna flygplanet. Det är framförallt för att bistå personalen och passagerarna med stöd under den traumatiska situationen, säger Birthe Madsen på Jet Time.

Efter att planet landat i Porto bestämde sig flygbolaget för att stanna till i Porto över natten. Man bistod bland annat passagerarna med hotellrum över natten.

– Det var för deras skull så att de fick vila och slappna av. Det fanns inte så mycket annat vi kunde göra i det läget förutom att se till att passagerarna var säkra i Porto. Självklart var passagerna både stressade och traumatiserade, säger Birthe Madsen på flygbolaget Jet Time.

Planet lämnade sedan Porto och flög mot flygplatsen på Frösön vid klockan 09.00 lokal tid på torsdagen och ska landa på Åre Östersund Airport vid 15.00 svensk tid.

Flygplatschefen på Åre Östersund Airport meddelar att man där jobbar med att få så mycket information som möjligt om händelsen för att kunna ge passagerarna ett så bra bemötande som möjligt när de landar på flygplatsen på Frösön. De anhöriga har blivit underrättade om händelsen.

Glöm inte att ladda ner vår app

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app