Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Person till Jämtland

Uppsalas pointguard Andreas Person. Där har ni skadeersättaren till Mario Pesut i Jämtland Basket.

Enligt säker källa kan Uppsalakillen redan vara i Östersund, alternativt anlända under dagen.

Jämtlands headcoach Torbjörn Gehrke har haft flera alternativ i jakten på att fylla tomrummet efter Mario Pesut. Det har handlat både om EU-guards och svenska spelare.

– Jag vill helst ha svenska spelare. Det är alltid lättare för en svensk spelare att snabbt acklimatisera sig till laget, vilket vi behöver eftersom det handlar om ett korttidskontrakt, menar Gehrke.

Anledningen till att det blir Andreas Person är enkel: Han är en av de spelare som är ledig på marknaden och han har dessutom stora kvaliteter, med totalt 82 landskamper i olika ungdoms- och seniorlandslag för Sverige.

23-åringen spelade i fjol med Uppsala, där han totalt gjorde 33 matcher, inklusive kvartsfinal och semifinal i SM-slutspelet. I matchserien mot Sundsvall och Södertälje snittade Person 20.54 respektive 15.51 minuter.

Speciellt i semifinalen mot Södertälje hade han en betydande roll, med tre matcher där han noterades för 11, 17 och 15 poäng.

Efter säsongen deklarerade dock Andreas Person att han vill prova på spel utomlands igen. Nu har dock tiden gått och eftersom det fortfarande inte är klart med någon proffsklubb, har Person öppnat upp för spel i Basketligan.

Planerna på proffsspel utomlands är dock inte helt avskrivna och därför vill Person ha en klausul i sitt kontrakt med Jämtland att kunna lämna med kort varsel.

Det betyder att det faktiskt finns risk att han försvinner från Östersundsklubben innan Mario Pesut är friskskriven.

Det här är en risk som Torbjörn Gehrke är medveten om och som han är beredd att ta. Däremot försöker Jämtland Basket att säkerställa så att Andreas Person kan spela ett minimum av matcher för sin nya klubb.

Om allt går som det ska kan Andreas Person göra sin första träning med Jämtland redan under onsdagen.

I så fall får han 13 dagars träning med laget samt en träningsmatch, nästa fredag, hemma mot norska Nidaros Jets (tidigare Sverresborg) från Trondheim.