Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personal inom äldreomsorgen i Härjedalen mår väldigt dåligt

Besparingskrav och hot om nedskärningar gör att vårdpersonal i Härjedalen mår väldigt dåligt.
– Allra värst är att vi inte hinner ge de gamla den vård de är värda, säger en undersköterska till ÖP.

Annons

Personal inom den hårt beprövade socialförvaltningen berättade för media i går om hur dåligt de mår. Oordningen inom deras förvaltning tär dygnet runt på deras psyke, förklarar de.

– Jag tänker på hur det ska bli varje kväll när jag går och lägger mig. Kommer jag att ha fortsatt jobb eller hur blir det, säger en undersköterska som menar att det har varit turbulent vid många tillfällen tidigare men att det nu är värre än någonsin.

– Ledningen har nyligen tagit bort 37 årsarbeten och nu hotar de med att ta bort ytterligare 47 stycken och det kommer givetvis att gå ut över de äldre som behöver hjälp. Det är ju hemskt att vi inte ska kunna ta hand om de personer som byggt upp Härjedalen på ett värdigt sätt.

– Jag har först i dag fått se en skrivelse där biståndsenheten oroar sig för vad förändringarna på sjukhemmet ska innebära. Vi som jobbar här har exempelvis inte fått veta någonting om planerna som finns på att göra om en avdelning till hospis, säger en ur den personalgrupp som ÖP träffar. I gruppen finns representanter för alla arbetsplatser i svegsområdet.

– Att en avdelning ska stängas fick många av oss läsa om i tidningen innan informationen kom, säger personalen kritiskt.

Att äldreomsorgen redan drabbats av besparingar gör det hela extra jobbigt eftersom det inte är något snack om att det kommer att gå ut över vårdkvalitén, enligt gruppen.

– De tar hela tiden resurser från golvet vilket drabbar våra gamla. Skrota teamledarorganisationen och återgå till att ta in vikarier på det sätt vi gjorde tidigare så kommer de besparingar som gjorts att ge den effekt som det var tänkt.

Förhandlingar om antalet tjänster som ska plockas bort kommer att hållas senare i veckan.