Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalbrist och färre vårdplatser - hårt tryck på Östersunds sjukhus

Det är hårt tryck på flera vårdavdelningar på Östersunds sjukhus. Bristen på sjuksköterskor gör att fler vårdplatser än vanligt har stängts under semesterperioden. Flera i vårdpersonalen har sagt upp sig.

Jenny Blomberg är sjuksköterska och jobbar på en medicinavdelning på sjukhuset. Hon har jobbat de två senaste somrarna, men nu är hon föräldraledig och hade planerat att vara ledig i sommar. För en tid sedan tittade hon in och hälsade på sina arbetskamrater på avdelning 408 och avdelningen för mag-, tarm- och njursjukdomar. Hon fick då upprepade frågor om att jobba och eftersom personalläget är så pressat sa hon ja till att arbeta två veckor. Hon förstod direkt att läget är oerhört pressat. Inhoppet inleddes med en dag då hon sprang oavbrutet mellan arbetsuppgifterna på avdelningen från klockan 13.15 till 21.45. Det blev en matrast på fem minuter vid 18.30-tiden.

– Kaos är ett lite för hårt ord, men det är inte en bra arbetsmiljö. Det är vårdtunga patienter och för lite personal, man är helt slut när man går hem. Jag älskar mitt jobb, men när det är så här är det inte kul. När man går hem har man dåligt samvete för att man känner att man inte räcker till. Ibland hinner man inte se patienten innan ronden.

Det är många i vårdpersonalen som delar Jenny Blombergs bild av situationen. Från 1 juni slogs avdelning 408 och avdelningen för mag-, tarm- och njursjukdomar ihop. Samtidigt minskades antalet vårdplatser från totalt 38 till 24. Det betyder att det endast är de patienter som är sjukast som får plats och i kombination med personalbristen blir det en mycket ansträngd situation. Överbeläggningar är vanligt, men det finns ingen extra personal att ta in, och det ringer ofta från akuten som har patienter som behöver flyttas till vårdavdelning. På helgerna förekommer det att en sjuksköterska ska ha hand om 12-14 patienter.

På bordet i lunchrummet ligger ett papper där medarbetarna uppmanas att skriva upp om de kan tänka sig att jobba extrapass. Nästan alla har skrivit "nej".

– Vi jobbar redan treskift och varannan helg och då orkar man inte ta de där extrapassen. Man måste få vara ledig för att återhämta sig det lilla man kan. Man är jättetrött när man går hem, det är ett stressigt tempo, säger Lina Larsson, sjuksköterska.

Är patientsäkerheten i fara?

– Nej. Patientsäkerheten är inte i fara, det är personalen som är i fara. Men om vi får en större grundbemanning skulle arbetsmiljön bli bättre.

Hon och Michaela Isaksson, som också är sjuksköterska, tror att det kommer bli vanligare med beordrade extrapass längre in i semesterperioden eftersom det fortfarande är många luckor i schemat.

– Det fattas massor med turer framöver hösten också.

– Det är tungt, stressigt och dålig lön, säger Michaela Isaksson.

Lina Larsson har jobbat på avdelningen för mag-, tarm- och njursjukdomar i fyra år och hon beskriver hur arbetsmiljön successivt har försämrats. Tidigare jobbade hon två av sex helger, nu är det varannan som gäller. För en tid sedan hade hon jobbat ett par nätter på raken och hade precis kommit hem. Det var lördag morgon och hon hade sovit i en timme när telefonen började ringa. Det var från jobbet, där det ännu en gång fattades personal.

– Det ringde var tionde minut, det blir ett stresspåslag, säger Lina Larsson.

Hon har sagt upp sig och börjar på kirurgen i början av augusti. Flera av arbetskamraterna har också sagt upp sig och personalomsättningen är hög.

– Vi har haft stafettsjuksköterskor som slutat i förtid. De säger att det är den tyngsta avdelningen de har jobbat på.