Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalen vill flytta elever från Kullstaskolan

Personalen vid skolorna i Hammarstrand vill ha en ny skolorganisation. I ett medborgarförslag anser de att Anders Olofskolan ska bli en skola för årskurserna 4-9 och Kullstaskolan en skola för F-3.

– Kullstaskolan är till elevantalet den största skolenheten i kommunen, men till ytan en av de minsta skolorna. Det innebär stora arbetsmiljöproblem för både vuxna och barn. Genom att flytta årskurserna 4-6 till Anders Olofskolan får årskurserna F-3 den plats som behövs på Kullsta. Det skapar goda förutsättningar för båda skolorna, motiverar personalen sitt förslag.

Personalen vid de två skolorna ogillar det beslut som kommunfullmäktige i Ragunda fattade förra året och som innebär att Anders Olofskolan ska vara en skola för 7-9 och Kullstaskolan en skola för 1-6. Enligt samma beslut ska förskoleklass och fritidshem förläggas till andra lokaler.

– Vi lärare anser att detta beslut är menligt för vår framtida måluppfyllnad inom skolan. Det pedagogiska uppdraget, som kräver att förskoleklass ska ha en tydlig koppling till skolan, blir med det liggande beslutet oerhört svårt att fullfölja då förskoleklassen hamnar i en annan lokal, påpekas i förslaget där lärarna även påtalar andra problem som exempelvis lunchtider.

Den skolorganisation som lärarna i Hammarstrand föreslår vill de se genomförd redan till hösten 2015.

En flytt av elever från Kullstaskolan till Anders Olofskolan har tidigare mötts av motstånd från föräldrarna i Hammarstrand. De har bland annat ansett att skolmiljön vid Anders Olofskolan inte är anpassad för yngre elever.

Även i det förslag som skolpersonalen nu lämnat påtalas dessa brister.

En rejäl satsning på ute- och innemiljön och uppsättning av stängsel mot vägen och älven är några av de förbättringar som personalen därför kräver.

Avslutningsvis gör personalen vid Anders Olofskolan och Kullstaskolan även en koppling till den lösning som gjorts för Järåskolan i Bispgården.

– Nu måste även Hammarstrands skolorganisation få en bra och långsiktig lösning där prioriteringen är elevernas måluppfyllelse samt lärares och elevers arbetsmiljö, skriver personalen.